Ισημερινο:116 πεθαναν απο την μαχη μεταξυ αντιπαλων συμμοριων μεσα στην φυλακη

 Τουλάχιστον 116 άνθρωποι είναι πλέον γνωστό ότι έχασαν τη ζωή τους σε μάχη μεταξύ αντιπάλων συμμοριών στη φυλακή του Ισημερινού, λένε οι αξιωματούχοι, καθιστώντας τη τη χειρότερη βία στις φυλακές στην ιστορία της χώρας.


Τουλάχιστον πέντε κρατούμενοι αποκεφαλίστηκαν στις συγκρούσεις της Τρίτης στην πόλη Γκουαγιακίλ, ενώ άλλοι σκοτώθηκαν.


Το σωφρονιστικό κατάστημα Litoral στεγάζει κρατούμενους από συμμορίες του Ισημερινού που πιστεύεται ότι έχουν σχέσεις με μεξικάνικες συμπράξεις ναρκωτικών.


Θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες φυλακές της χώρας.


Ο διοικητής της αστυνομίας Fausto Buenaño λέει ότι οι κρατούμενοι πέταξαν επίσης χειροβομβίδες. Χρειάστηκαν 400 αστυνομικοί για να ανακτήσουν τον έλεγχο.


Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η εξέγερση διατάχθηκε από ισχυρές μεξικανικές συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών που δραστηριοποιούνται τώρα στον Ισημερινό.


Ο διευθυντής των υπηρεσιών φυλακών του Ισημερινού Μπολιβάρ Γκαρζόν είπε στο τοπικό ραδιόφωνο ότι η κατάσταση ήταν «τρομερή».


"Χθες, η αστυνομία ανέλαβε τον έλεγχο στις 14:00 [τοπική ώρα], αλλά χθες το βράδυ υπήρξαν άλλοι πυροβολισμοί, άλλα πράγματα, εκρήξεις και σήμερα το πρωί πήραμε τον απόλυτο έλεγχο. Μπαίνουμε στα περίπτερα όπου υπήρξε σύγκρουση και ανακαλύπτουμε περισσότερα πτώματα ," αυτός είπε.

Σχόλια