Ομηρος στην ανικανότητα και την ψευτια της κυβερνησης ειναι η θεσσαλονικη σημερα 16/2

Το χαος θα γινετε μεσα στο κεντρο της θεσσαλονικης λογω το κινητοποιησεων.
Ποιο συγκεκριμενα σημερα οι αγροτες με 70 τρακτερ εχουν σκοπο να μπουν και κανουν πορεια σε κεντρικους δρομους της πολης και να περασουν απο το ΥΜΑΘ και λευκο πυργο χωρις να εχουν σκοπο να επιβαρύνουν τον κοσμο.
Τα αιτηματα των κινητοποιησεων ειναι:
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια. 
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά κ.α.), αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις. 
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.
Επισης σημερα εχουμε σταση εργασιας απο τους εργαζομενους απο την εναρξης της βαρβιας εως και της 10 το πρωι.Ο προεδρος του συνδυκατου δηλωσε στο voria.gr «Εδώ και πάνω από 1,5 μήνα βρίσκουν συνέχεια προσκόμματα να μην προχωρήσει τίποτα για τη Συλλογική Σύμβαση», τονίσει ο κ. Δίμγκας, αναφέροντας πως όλο αυτό το χρονικό διάστημα και λόγω της πανδημίας έχουν σεβαστεί το επιβατικό κοινό και δεν έπραξαν τίποτα. «Δεν πρέπει όμως να το εκλαμβάνουν ως αδυναμία και να μας εμπαίζουν».Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων, ενώ υπήρξε συμφωνία, πήρε η Συλλογική Σύμβαση στα υπουργεία για να πάρει την έγκριση και ξαφνικά ανακάλυψαν ότι τα ποσά αυτά δεν ήταν εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό του ΟΑΣΘ, ο οποίος ακόμα δεν έχει πάρει έγκριση, αν και είμαστε στον Φεβρουάριο».

Σχόλια