Κορωναιος:Ξεπερασε τα 80 χιλιαδες κρουσματα

Οι χώρες που πλήττονται χειρότερα εντείνουν τις προσπάθειές τους για περιορισμό του θανάσιμου κορωναϊού, καθώς ο αριθμός των περιπτώσεων παγκοσμίως ξεπέρασε τις 80.000.

Στη Νότια Κορέα, οι μολύνσεις έχουν αυξηθεί και πάλι, λαμβάνοντας το σύνολο σε 977. Οι Αμερικανοί έχουν προειδοποιηθεί ενάντια σε όλα αλλά ουσιαστικά ταξίδια στο έθνος.

Η Ιταλία και το Ιράν μάχονται και οι δύο για να περιέχουν εκρήξεις του ιού.

Στην Ιαπωνία οι μετοχές υποχώρησαν την Τρίτη, αντιδρώντας σε μια παγκόσμια πτώση τη Δευτέρα, που πυροδότησε ο φόβος για περαιτέρω εστίες.

Η Wall Street και το Λονδίνο είχαν και οι δύο μεγάλες σταγόνες.

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο κόσμος πρέπει να κάνει περισσότερα για να προετοιμαστεί για μια πιθανή πανδημία - μια κατάσταση όπου μια μολυσματική ασθένεια εξαπλώνεται εύκολα μεταξύ των ανθρώπων σε πολλές χώρες.
Θεωρείται ότι το ξέσπασμα προέκυψε σε μια αγορά στην πόλη Wuhan, επαρχία Hubei, που πουλάει άγρια ​​ζώα.

Η Κίνα δήλωσε επίσης ότι θα αναβάλει την ετήσια συνάντηση του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου τον επόμενο μήνα, για να "συνεχίσει τις προσπάθειες" κατά του κοροναϊού.

Τη Δευτέρα, η χώρα ανέφερε 508 νέες μολύνσεις, σε σύγκριση με 409 την Κυριακή. Το μεγαλύτερο μέρος των νέων περιπτώσεων ήταν στο Wuhan.

Ο αριθμός των νεκρών στην Κίνα αυξήθηκε κατά 71 έως 2.663. Περισσότεροι από 77.000 άνθρωποι στη χώρα έχουν μολυνθεί.

Οι κρατικοί Global Times ανέφεραν ότι οι επιστήμονες είχαν σημειώσει πρόοδο στην ανάπτυξη εμβολίου από το στόμα, ενώ ένας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Tianjin έλαβε τέσσερις δόσεις χωρίς παρενέργειες.

Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι έως ότου ολοκληρωθούν οι πλήρεις κλινικές δοκιμές, δεν είναι σαφές πόσο ασφαλή ή αποτελεσματικά θα είναι τα εμβόλια και ότι θα μπορούσαν να παραμείνουν μήνες ακόμη και πριν να διατεθούν ευρέως.

Το Χονγκ Κονγκ επέκτεινε πάλι το κλείσιμο των σχολείων, αυτή τη φορά έως τις 20 Απριλίου.
Στη Νότια Κορέα, 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τη σύλληψη του ιού.
Πολλοί από τους μολυσμένους ανθρώπους είναι μέλη της μυστικοπαθούς θρησκευτικής αίρεσης που είναι γνωστή ως η Εκκλησία του Ιησού Shincheonji. Οι υγειονομικές αρχές έλαβαν πλέον τις λεπτομέρειες ενός τετάρτου εκατομμυρίου μελών για να ελέγξουν ότι δεν έχουν συμπτώματα.

Γιατί οι μολύνσεις από ιούς ανεβαίνουν στα ύψη στη Νότια Κορέα;
Το BTS ζητά από τους οπαδούς να αποφύγουν να παρουσιάσουν φόβους για το coronavirus
Ο Πρόεδρος Moon Jae-in έχει επισκεφτεί τη χειρότερη πόλη του Daegu. Είπε ότι ο χρόνος ήταν ουσιαστικός για τον έλεγχο του ιού και ανακοίνωσε περαιτέρω πόρους για την περιοχή, αλλά αντιμετώπισε επίσης διαδηλωτές απαιτώντας περισσότερες μάσκες.

Ο επικεφαλής του Συνδέσμου γιατρών Daegu εξέδωσε μια συναισθηματική έκκληση για περισσότερους γιατρούς, λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι έπεφταν με εξάντληση ή μόλυναν τον εαυτό τους, δεδομένου του συντριπτικού αριθμού ασθενών.

Η Ιαπωνία ζήτησε από τις εταιρείες να εισάγουν κλιμακωτά ωράρια εργασίας και τηλεδιάσκεψη για να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού, ανέφερε ο τηλεοπτικός οργανισμός NHK της χώρας.

ΠΗΓΗ:BBC

Σχόλια